Tornio Wanha Mestari

Yhteystiedot
Hallituskatu 5, 95400 Tornio
040 173 9774
tornio.wanhamestari@restel.fi
Aukioloajat
Ti1202Ke–To1201Pe1202La1002Su–Ma1201

Tarjoilijamestari (Tornion Wanhan Mestarin 10-vuotisonnittelu)

Tulitpa ovesta karmia hipoen tai keskeltä mattoa, Sinut tervetulleeksi toivottaa Tarjoilija Mestarin. - Ottaisitkos kolpakon?

Koskapa kotona ketään noin kohdellaan. Ei, kun motkotetaan, jatkuvasti siivotaan ja tiellä ollaan tai sohvalla röhnötetään. - Meehän siitä! Siispä Mestariin. Olohuoneen jatkeeseen. Jukeboxi raikaa ja mukana hoilataan, biljardipalloa tähdätään ja naapurin rouvalle silmää isketään – isännällekin.

  • Viihdytään.
  • ”Tarjoilija, lasi kaatui!”
  • ”No, voi voi, siivotaan! Siivotaan!” Tarjoilijamestaria näin tarvitaan
  • ”Ole hiljempaa! Tai nenäs luuttutaan!”

Kossua, vichyä, vodkaa, konjakkiakin asiakas saa juoda kylläkseen – mukaan rahojen. Jollain Karhu alkaa liikaa jylläämään, se hauiksen saa mittoihin nuoruuden. – ”Ei toverit saa lyödä toisiaan!” Tarvitaan taas tuomariksi tarjoilijamestari, asiaa ratkomaan. - ”Riita poikki! Tai pukareille ovi kadulle aukaistaan!”

Nyt sipsuttelee parketille Kesäkissa, sitä jokamies tahtoo silittää. Mutta Mirripä ei olkaan suotillaan. - ”Näpit irti, Herrat hilpeet!” Käyttäytymisen Kultaista Tietä tulee opettamaan Tarjoilijamestari. Nolon, unelmistaan maahan pudottamaan. Vakituista tai vihittyä ajattelemaan.

Silloin tällöin, aika usein, joku saapuu tunteitansa selailemaan Mestariin. Haluaa olla tuo omissa oloissaan. Muistellakko tuo nuoruuttaan, tulevaisuuttaan, rakkauttaan tai jotain synkempää. Ei tiedä kukaan. Arvailee sitä myös Tarjoilijamestari, huokailee kai muutkin; - ”Voi! Voi Reppanaa!”

Ei! Ei kaikkeen pysty edes Mestaritarjoilija Wanhan Mestarin. Onnea! Mestareille Mestarin!

  • Jorma Jurmu

Seuraa meitä Facebookissa!